Κράτος προνοιας και τριχες κατσαρες…

Οταν  μου εγινε η διαγνωση της ασθένειας, αφου ολοκλήρωσα ολο τον κυκλο των εξετάσεων-για να μην υπαρχει αμφιβολία- η γιατρός μου Αφροδίτη Κωνσταντινίδου με ρωτησε πως είναι η οικονομική μας κατασταση. Εγώ πριν απαντησω την ρωτησα, τι σχέση η οικονομική κατάσταση με την ασθένεια. Η απάντηση της ηταν αφοπλιστική: «Είναι ασθένεια για πλουσιους».

Με το περασμα του χρόνου διαπιστωσα ποσο δικιο ειχε. Κατ’ αρχή να πρέπει να σας πω οτι το post δεν γινεται με σκοπό να σας μαυρισω την ψυχή (στους υπολοιπους ασθενείς και συγγενείς), ουτε βεβαια να κανω επιδειξη οικονομικής  υπεροχής (που αλλωστε δεν διαθετω), αλλα να βαλω το δαχτυλο «επι των τυπων των ήλων».

Τα μεγαλύτερα εξοδα αρχιζουν μετα την τραχειοτομή, οταν το ανυπαρκτο Κράτος σε αφηνει στην τυχη σου. Θα προσπαθησω να σας δειξω τι πληρωνω εγω και τι παιρνω απο το Κράτος, ενω παραλληλα θα διαπιστωσεται το πως αντιλαμβάνωμαι την αξιοπρεπεί διαβίωση, που το Κράτος δεν είναι σε θεση να μας παρεχει, σε ολους τους ασθενείς.

ΤΡΕΧΩΝΤΑ ΕΞΟΔΑ

1. ΕΞΟΔΑ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ-ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ 1400 ΕΥΡΩ /ΜΗΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΑ).

2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ-ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΥΝ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΑ 200 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ.

3. ΕΞΟΔΑ ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣΕΡ 50 ΕΥΡΩ/ΩΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΥΝΟΛΟ 400ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ

4. ΕΞΟΔΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ 50 ΕΥΡΩ /ΩΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΣΥΝΟΛΟ 400 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ.

5. ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 200ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ.  (Εδώ πρέπει να σας πω για παράδειγμα οτι σου χορηγούν 150 γαντζακια αναροφησης το μηνα, ενω εσυ θα χρειάζεσαι 20-30 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, παρομοιως και στα αποστειρωμένα γαντια).

6. ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 80 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ

ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ

1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 8500 ΕΥΡΩ (χωρίς το υποστηρκτικο λογισμικό)

2. ΕΞΟΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΚΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ 3000 ΕΥΡΩ (πληκτρολόγια οθονης, συστημα εκφωνισης και υπολογισμου προτασεων κτλ)

3. ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΑ 2000 ΕΥΡΩ (Βραχιονες στηριξης οθονης στο αναπηρικό κρεβάτι και αμαξίδιο, βαση στηριξης κομπιούτερ πανω απ΄το κρεβάτι [επιπλο]).

4. ΓΕΝΗΤΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ 1700 ΕΥΡΩ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθει και το κοστος ζωής (διατροφή, τυχόν ενοικια, εξοδα παιδιων κλπ κλπ κλπ…)

Για τα τρεχοντα το Κράτος δινει- τουλάχιστον σε μενα- 1130 ΕΥΡΩ και τα υπολοιπα τα πληρωνει ο Νικόλας με την Τζούλια, για τα δε ΠΑΓΙΑ δεν προκειται να παρεις δεκαρα τσακιστεί.

Αυτός είναι ο λογος (Η υποκρισία οτι ταχαμου, ταχαμου απολαμβάνουμαι το Κράτος προνοιας) που δεν προκειται να «χαριστω»  ή να δειξω «ανωτερότητα» στο Κράτος, οχι γιατι ειμαι θυμωμενος, αλλά γιατι «ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΧΕΣΙ…»

ΥΓ:  Αν θεωρείται κατι απο τα παραπάνω ως υπερβολη, τοτέ θα συμπερανω τα εξης:  Οτι δεν εχεις τραχειοτομηθει ακομα (και αρα εισαι δικαιολογημένος) ή οτι εσκεμμένα υποβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής που σου απομένει (και αρα δεν εχω σκοπό ουτε να σε παρακολουθησω ή να σε καταλαβω).

ΥΓ2:  Νομίζω ότι ολα αυτά επρεπε να τα παρεχει το Κράτος σε ολους τους ασθενείς και να μην μας δουλεύει, δινωντας 3ΕΥΡΩ για φυσιοθεραπείες, οταν η επισκεψη εχει τουλάχιστον 50 ΕΥΡΩ.

ΥΓ3: Παρολο τα δραστηρια μελη του συλλόγου, είναι  νομιζω λογικό  να μην τρεφουμε αυταπατες, οτι το Κράτος θα ξανασκεφτει τις παροχές.  

ΥΓ4: Υπαρχουν και εξοδα που μου διεφυγαν και δεν τα εχω συμπεριλαβει

Best regards

Nikos

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “Κράτος προνοιας και τριχες κατσαρες…

  1. Maria

    Νικο μου καλησπερα.
    Σου ευχομαι (οσο εφικτο ειναι) περαστικα.Μεσα απο την καρδια μου μακαρι να βρεθει θεραπεια σε μια ασθενεια 140 ετων.. Δυστηχως το κρατος παντα ανυπαρκτο ειναι και το δυστηχο ειναι πως απο αυτο δεν μαθαινουμε, για να καταφυγουμε εστω σε μια ιδιωτικη ασφαλεια.Δουλευουμε για να εχουμε το ΙΚΑ μας.. Και???
    Σου ευχομαι κουραγιο και καθε καλυτερο.Δυστηχως εχω και εγω την θεια μου που πασχει απο την ιδια ασθενεια. Το κακο ειναι πως προσπαθουμε καιρο να βρουμε την κα Κωνσταντινιδου, αλλα ματαιες οι προσπαθειες μας. Αν εχεις να προτεινεις κατι, καλοδεχουμενο.
    Σου ευχομαι καλη συνεχεια και πραγματικα, οτι καλυτερο.
    Φιλικα,
    Μαρια.

  2. ΚΙΚΗ

    ΝΑΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ! ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΎΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK . AN HJERA DEN AFHNA NA ME TRAXEIOTOM;HSOYN ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! 150000ευρω ΚΟΣΤΊΖΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ. ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ!! ΡΙΛΟΥΤΕΚ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ! ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΖΩ ΑΚΟΜΑ!
    ΣΕ ΦΙΛΩ
    ΚΙΚΗ

Leave a comment